Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вперше продемонструють модель функціонування центрів реабілітації для узалежнених

29 вересня Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Міжнародною Антинаркотичною Асоціацією за підтримки компанії «Фармаско» проведе захід для психологів та соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів міста «Варто задуматись. Що викрадає розум?». Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Шкідливі звички у молодіжному та учнівському середовищі дуже часто здійснюють руйнівний вплив на особисте життя людини і як наслідок соціальний та економічний стан суспільства. Адиктивна поведінка дитини та прагнення в легкий спосіб отримати задоволення, які своєчасно не помічені дорослими, призводять до узалежнення від психотропних речовин та в майбутньому неминучої смерті. Оскільки дитина більшість часу проводить у навчальному закладі, важливо акцентувати увагу психологів та соціальних педагогів шкіл на цій актуальній проблемі», - зазначає Оксана Рубай, директор Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У рамках заходу:

11.00 та 15.00 год. – інтерактивна зустріч керівника Міжнародної Антинаркотичної Асоціації Євгена Неруха з психологами та соціальними педагогами  загальноосвітніх навчальних закладів м. Львова, презентація документального театру в постановці вистави «Останній вагон», яка буде представлена на огляд старшокласників та педагогів 27-28 жовтня 2016 року  (актовий зал СЗШ № 62 на вул. Театральній, 15 м. Львова)

12.30 год. – прес-конференція за участі представників  Міжнародної Антинаркотичної Асоціації, Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, освітян, медиків, представників департаменту протидії наркозлочинності НПУ та інших дотичних до проблематики узалежнення фахівців (пл. Ринок, 1, мала сесійна зала)

13.15 год. – організований виїзд учасників прес-конференції у Центр реабілітації Міжнародної Антинаркотичної Асоціації (від Порохової вежі).

Усі учасники заходу матимуть можливість отримати пам’ятку, спеціально розроблену фахівцями для батьків, педагогів, медичних працівників, з виявлення ранньої наркоманії серед підлітків та кваліфіковану консультацію спеціаліста в галузі швидкої діагностики «Лабораторія в кишені», зокрема щодо експрес-тесту на визначення факту вживання наркотиків «Sniper».  

Довідка.

Документальна Вистава «Останній вагон» - спільний проект Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка та Міжнародної Антинаркотичної Асоціації. Це 5 невигаданих історій реальних людей, які попри соціальну та особисту прірву, змогли повернутись до нормального життя, використавши єдиний шанс. Акторами вистави, які через свою особисту сповідь розкриють глядачу власні історії життя є колишні узалежнені - Олексій Біруля, Поліна Вілкова, Єгор Тіщенко, Анна-Марія Громико, Ляна Бритвенко. Постановку документальної вистави здійснив актор театру Франка — заслужений артист України Тарас Жирко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ