Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вперше в Україні стартувала система безготівкового розрахунку в електротранспорті

Сьогодні, 24 січня, мешканці Львова першими в Україні отримали змогу безготівково оплати за проїзд в електротранспорті - за допомогою смартфона. Наразі послуга діє лише у трамваях маршруту №8.

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, безготівковий розрахунок за надання послуг з перевезення пасажирів відбуватиметься з використанням програмно-технічного комплексу самообслуговування «Приват24», однак скористатися системою зможуть клієнти й інших банків.

«Сьогодні оплата за проїзд у трамваї №8 займатиме буквально 2 дотики, тобто 20-40 с. Це унікальна технологія, і мені дуже приємно, що Львів – це  місто в Україні, яке нею скористалось», – відзначає директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Андрій Якимів.

Аби скористатися послугою, необхідно буде завантажити на смартфон мобільний додаток «Приват24» і відсканувати QR-код, зображений на спеціальних наліпках у трамваї або на зупинці транспорту. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостувати» прямо в смартфоні та пред’явити чи контролеру.

«Додам, що Рада в другому читанні підтримала законопроект №4121, який дає можливість також запускати електронний квиток, який, однак, давно готовий у Львові. Окрім цього, ще 1,5 року тому ми запустили Картку мешканця, яка даватиме можливість сплатити за проїзд безконтактно. Тобто, кожен зможе обрати для себе те, що буде зручнішим: чи то мобільним телефоном, чи то – Карткою мешканця. І тут Львів, як і завжди, є драйвером таких інноваційних процесів», – підкреслює радник міського голови Львова Яніка Мерило.

За словами директор ЛКП «Львівелектротрас» Михайла Сидоровича, система безготівкового розрахунку діятиме паралельно з існуючим розрахунком через паперові квитки. Вона дасть можливість мобільно і швидко розраховуватися та не буде зловживань із повторним використанням закомпостируваних квитків.

«Проект безготівкового розрахунку в електротранспорті плануємо розширити. А саме, забезпечити можливість купувати місячний квиток з допомогою смартфона, можливість підзарядки мобільних телефонів у трамваях та забезпечити якісний WI-FI зв'язок», - розповів Михайло Сидорович.

Якщо проект гарно себе зарекомендує, то вже через кілька тижнів його планують запровадити на постійній основі на трамвайному маршруті №8 та на інших трамвайних і тролейбусних маршрутах Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ