Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вперше за всю історію міста провели міжнародний тендер з реконструкції доріг

У Львівській міській раді відбулося відкриття тендерних пропозицій на виконання робіт з реконструкцій доріг із коліями трамвайних маршрутів № 2 та № 6. Про це сьогодні, 31 серпня, повідомили на брифінгу щодо відкриття тендерних пропозицій з реконструкції доріг за кошти від ЄБРР.

Тендер стосувався тільки чотирьох ділянок, а саме вул. Коновальця – від кінцевої зупинки трамваю № 2 до вул. Мельника; вул. Генерала Чупринки до вул. Київської; вул. Личаківська – від пл. Митна до вул. Заньковецької; вул. Городоцька – від вул. Чернівецька до вул. Шевченка.

До тендеру від самого початку висловили цікавість шість компаній, але зголосилися тільки три: іспанська, австрійська та турецька. Австрійська «Альпіка» вже мала проекти у Львові, так само як і турецька компанія «Онур».

Начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Сергій Краль зазначив: «Проект є на суму 26 млн євро, але тендер стосується лише 4 з 11 ділянок».

Про основні вимоги до учасників тендеру розповів спостерігач від Міжнародної інженерно-консалтингової компанії «EgisBceom» Мішель Бов’є: «Учасниками тендеру могли бути лише великі компанії з хорошим обладнанням та технікою. У таких компаній повинні бути кваліфіковані працівники. Вони також повинні були надати докази наявності фінансових ресурсів. Головна вимога – досвід реалізації подібних проектів».

Оскільки відкриття пакетів пропозицій відбулося сьогодні, то переможець тендеру буде відомий не раніше, ніж через два тижні. Також експерти наголошують на тому, що роботи на цих ділянках можуть розпочатися вже в жовтні.

Нагадаємо, що Львів отримав від Європейського банку реконструкції та розвитку кредит на 38 млн євро. Разом з тим місто залучило гранд на 2,6 млн євро для розвитку дорожньо-транспортного господарства. Львів зобов’язаний повернути кошти банку за 10 років, також місто має право на відстрочку сплати кредиту на 3 роки. всі кошти мають бути освоєні до 2012 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ