Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Львові вшанували пам'ять загиблих у концтаборі "Шталаг – 328"

У вівторок, 11 квітня, у Міжнародний день визволення в’язнів з нацистських концтаборів на Львівщині відбулися скорботні заходи. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Керівництво області та міста, громадськості поклали квіти до пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору "Шталаг – 328".

Відтак священнослужителі відправили чин панахиди та спільно з усіма присутніми помолилися  за жертв нацистських концтаборів. Опісля відбувся мітинг-реквієм.

«Це страшна трагедія 20 століття. Уроки з цієї трагедії ми ще не всі зробили. Досі у світі існують режими,  для яких важливішим є вирішувати свої імперські амбіції та нехтувати людським життям. Пам'ять про ці жертви має жити вічно, а також маємо зробити все можливе, щоб не допустити до повторення таких страшних сторінок історії. Вічна шана полеглим та невинно убитим», - наголосив під час виступу перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус.

Довідка.

У Львові в 1941-1944 роках було три концентраційні табори: Янівський, Єврейське гетто і табір для військовополонених «Шталаг-328», розташований у центрі Львова на території оборонного комплексу XIX ст. «Цитадель».

Встановлено, що в таборі «Шталаг-328» утримувалось 284 тисячі в’язнів різних національностей: українці, росіяни, євреї, італійці, поляки, бельгійці, білоруси, голландці та представники інших народів. Табір став місцем смерті близько 140 тисяч військовополонених.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ