Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові встановлять три ваги для фіксації тонажу відходів

Тоннаж сміття, який вивозитимуть на захоронення зі Львова на полігони в інші міста, зважуватимуть. Сміттєві ваги будуть розташовані у різних районах міста – це дозволить зручно зважувати відходи, що відправлятимуться у різні напрямки. Зокрема, на вул. Шевченка, на Сихові та на ЛКП «Збиранка» вже готують до введення в експлуатацію три сміттєві ваги. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Сміттєві ваги стоятимуть зручно для машин, що вивозитимуть відходи по різних напрямках. Так, наприклад, з ЛКП «Збиранка» машини зі зваженими відходами рухатимуться на північ у напрямок Великих мостів, Сокалю, Червонограду, Буська та Бродів. Із вул. Шевченка після зважування відходи везтимуть на захід – у сторону Новояворівська. Із «Шувару» машини їхатимуть на південний напрямок – у сторону Миколаєва, Борислава та Самбора.

Зараз закінчують роботи із встановлення ваги на ЛКП «Збиранка» - калібрування і пуско-налагоджувальні роботи. На другий тиждень такі ж роботи ми завершимо на Сихові, на «Шуварі». І три ваги готові. Будь-яка машина, яка їде в цих напрямках, приїде, зважиться і поїде на полігон», - повідомив директор департаменту з питань поводження з відходами ЛМР Іван Рудницький.

Комплексні роботи над кожною зі сміттєвих ваг вартують близько 50 тис. грн. Комплекс робіт включає як механічні доробки, так і встановлення програмного забезпечення. На Сихові і на вул. Шевченка ці роботи були виконані коштом власників підприємств, де встановлені ваги.

«Вага тут встановлена давно, має пройдене техобслуговування. Виробник ваги – львівське підприємство «Техноваги». Максимальна вага, яку ми можемо зважити –  це 60 тонн.

Відповідно «Галичкабель за свій кошт зробило програмне забезпечення, поставило відеоспостереження. В режимі он-лайн можна буде бачити вагу та номери машини, яка приїхала на зважування. Зараз функція працює у тестовому режимі. Тут буде оператор, який зважуватиме і відправлятиме далі. Вартість послуг, які ми надаватимемо, залежатиме від кількості машин. Договір з містом ще в процесі розробки – працюють над умовами кількості машин, щоб зробити розрахунки. Як тільки підпишемо договір – працюємо. Зранку і до вечора тут буде один оператор і охорона. Вони працюватимуть щодня позмінно», - розповів власник підприємства «Галичкабель», голова комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР Остап Доскіч.

За словами Івана Рудницького, необхідність встановлення сміттєвих ваг була вмотивована і тим, що є певна недовіра до того, скільки сміття продукує Львів, що перевізники завищують об’єми. Тому, щоб не було жодних спекуляцій, вирішили встановити три ваги для зважування відходів.

«Машина, яку сьогодні зважили, вмістила 10 тонн відходів. Її реальна вага є 12 тонн, разом зі сміття вага показала 22 тонни. Дуже легко ми можемо зважити 50 машин, відповідно, без жодних проблем ми можемо вивести 500 тонн сміття зі Львова. Було б куди.

Тому достеменно потрібно знати, скільки кожен полігон бере тонн відходів в день. Якщо ми це знаємо, розподілили полігони між перевізниками і кожен перевізник знає куди і скільки везе. Однак, лише половину сміття ми можемо вивезти на полігони Львівської області, а для другої половини треба шукати місця за межами області», - додав Іван Рудницький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ