Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові введено в дію графіки аварійних вимкнень

Сьогодні введено в дію графіки аварійних вимкнень. Повідомили в відділі корпоративних зв’язків ПАТ „Львівобленерго”.

Станом на 29 листопада 2014 року склалась загроза збереження збалансованої цілісності Об’єднаної енергосистемі України у зв’язку з аварійним вимкненням енергоблоку Б-3 потужністю 1000 мегават (МВт) на  Запорізькій АЕС і, як наслідок, виникнення дефіциту потужності,  який  не покривається.

29 листопада 2014 року ПАТ «Львівобленерго» у складі інших енергопостачальних компаній отримало розпорядження Державного підприємства НЕК «Укренерго» про ведення з 07:00 год. 01 грудня 2014 року графіків обмежень по потужності та енергії в повному обсязі.

Графіки обмеження потужності (ГОП) забезпечуються підприємствами-споживачами шляхом обмеження потужності споживання на підприємницьку діяльність та власні потреби згідно з попередньо розробленими ГОП, які погоджені Держенергонаглядом та облдержадміністрацією Львівської області.

Введення ГОП здійснюється по повідомленню підприємств-споживачів ПАТ «Львівобленерго».

У зв’язку із ускладненням ситуації з дефіцитом потужності в Об’єднаній енергосистемі України 01 грудня 2014 року о 09:10 год. по розпорядженню  диспетчера центральної диспетчерської служби Західної енергосистеми ДП НЕК „Укренерго” введено в дію графіки аварійних вимкнень (ГАВ) ПАТ «Львівобленерго» у місті Львові та всіх районах області з 1 по 4 чергу сумарною потужністю 64 МВт.

Станом на 10:46 год. введено в дію наступну 5 чергу графіку аварійних вимкнень у зв’язку із збільшенням дефіциту потужності по Львівській області до 77 МВт. 

Припинення дії графіків аварійних вимкнень буде здійснено по спеціальному розпорядженню ДП НЕК „Укренерго” після входження Львівської області в доведений ліміт потужності споживання — 773 МВт.

Графіки аварійних вимкнень щорічно складаються і вводяться в дію згідно з „Інструкцією про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання”, затвердженою наказом №456 Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 23.11.2006 року.

Графіки аварійних вимкнень ПАТ «Львівобленерго» з 01 жовтня 2014 року по 01 жовтня 2015 року погоджені Держенергонаглядом та облдержадміністрацією Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ