Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові викрили підпільне виробництво харчових барвників

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції задокументували протиправну діяльність осіб, які налагодили повний цикл виробництва фальсифікованих харчових концентратів, які реалізовували під виглядом продукції відомих іноземних товаровиробників, - прес-служба Нацполіції України.

Мешканець Львові орендував приміщення колишнього заводу та завіз необхідне устаткування для виробництва концентратів. Зокрема, у підпільному цеху виготовляли порошки до печива, розпушувачі тіста, киселі, ванільний цукор тощо.

Добова потужність виробництва понад тисяча пачок харчових добавок. На виготовлену продукцію наносились логотипи марок та адреси заводів, на яких дійсно здійснювалось виробництва аналогічної продукції.

В подальшому готовий до реалізації фальсифікат розповсюджували через роздрібні та оптові торговельні мережі Львівської області та Західного регіону держави.

В межах кримінального провадження, відкритого слідчим управлінням поліції Львівської області, правоохоронці встановили, що здебільшого попитом дана продукція користувалась на оптових ринках.

9 жовтня оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції, слідчі обласної поліції за процесуального керівництва прокурати області провели 10 санкціонованих обшуків у приміщенні підпільного міні-заводу, складах, автомобілях та помешканнях фігурантів справи.

Правоохоронці вилучили понад 40 тисяч одиниць контрафактної продукції із незаконним нанесеним товарних знаків, мішки із сировиною, 265 тисяч гривень та 5 тисяч доларів США, обладнання для виготовлення харчових добавок, а також «чорнові» записи. Вартість вилученого понад 2,2 мільйони гривень.

На місці виробництва знаходилось 10 осіб, які слідкували за технологічним процесом із виготовлення харчових добавок та сухих концентратів.

Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюється джерела постачання сировини для виготовлення контрафакту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ