Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Волинь

У Львові вимагають повернути звання Героя України Бандері та Шухевичу

Депутата Андріян Гутник сьогодні, 5 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради зачитав звернення до Президента України щодо присвоєння Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Героїв України, - передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

 Він нагадав, що 12 жовтня 2011 року Степана Бандеру та Романа Шухевича юридично було позбавлено звання "Герой України".

"Без сумнівів, що рішення про скасування відповідних указів суд ухвалював за вказівкою тодішньої Адміністрації Президента та під безпосереднім керівництвом агентури держави-агресора – Російської Федерації. Попри те, ще й досі цей ганебний факт залишається без належної реакції. Відновлення звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу є не тільки вимогою відновлення історичної справедливості, але й однією з вимог Революції Гідності.

Степан Бандера та Роман Шухевич для мільйонів українців завжди були і будуть українськими Героями. Їхня безкомпромісна боротьба за соборну, суверенну та незалежну Україну – яскравий приклад для нинішнього та майбутніх поколінь", - сказав депутат.

Він наголосив, що громада Львова вимагає відновити історично справедливість та повернути Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Героїв України.

"Вже давно настав час відобразити реальний стан справ у правових документах держави", - сказав депутат Гутник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ