Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

У Львові винесли вирок лікарю, винному у смерті немовляти

Сьогодні, 2 листопада, у Шевченківському районному суді Львова оголосили вирок Олегу Данкову, завідувачу пологовим відділенням 3-ї міської клінічно лікарні, який був підозрюваним у неналежному виконанні професійних обов’язків, що спричинило до смерті дитини під час пологів.

Як повідомив кореспондент Tvoemisto.tv, лікарю суд виніс вирок: рік позбавлення волі та ще рік заборони займатися лікарською практикою. 58-річного Олега Данкова засудили за ч.2. ст. 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов’язків, що спричинило смерть новонародженого немовляти).

Олег Данков пішов із залу суду і не коментував вирок. Натомість батько померлого немовляти Остап Пудляк у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що вважає вирок справедливим.

«Ніякий, навіть найсуворіший вирок не поверне нашу дитину. Але на даному етапі ми вважаємо, що суд всебічно розглянув справу і рішення є справедливим», -- сказав він.

Нагадаємо, 10 листопада 2016-го року Галицький районний суд висунув обвинувачення у причетності до смерті дитини Олегу Данкову. Тим часом у соцмережі створили флешмоб на підтримку лікаря Олега Данкова #дякуюданков. Жінки, які народжували у пологовому будинку на вул. Раппопорта, викладали фотографії своїх дітей та висловлюють вдячність завідувачу відділення за допомогу у складних випадках. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ