Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові виплатять допомогу особам, що пережили Голодомор

Відповідно до Указу Президента України від 30.10 2000 року, щорічно у четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій. Для вшанування цієї трагічної дати управління соціального захисту Львівської міської ради виплатить одноразову матеріальну допомогу особам, які пережили Голодомор 1932-1933 років – мешканцям м. Львова, які перебувають на обліку у відділах соціального захисту, у розмірі по 200 грн. кожному, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Таку допомогу цього року отримають 169 осіб. На ці потреби в бюджеті міста передбачили кошти в сумі 33,8 тис. грн.

«Щорічно ми намагаємось вшановувати людей, які стали очевидцями трагічних сторінок нашої історії в 1932-1933 роках на території сучасної України. Ці люди, які пам'ятають Голодомор і можуть про нього розказати, дають нам шанс засвоїти той страшний урок з історії не через підручники, а через безпосередній контакт із живими свідками. Вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося», - зазначив Ігор Кобрин, в.о. начальника управління соціального захисту ЛМР.

Довідка

Відповідно до Указу Президента України від 30.10.2000 року, щорічно у четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій. Згідно з оприлюдненими даними, остаточна кількість людських втрат України від Голодомору 1932-1933 рр. складає 10 млн. 63 тис. осіб. З цих втрат 3 млн. 941 тис. - люди, що померли безпосередньо від голоду, а 6 млн. 122 тис. - ненароджені діти.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ