Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові будівлю, де був Російський культурний центр, віддадуть АТОвцям

Сьогодні, 25 жовтня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати заслухали і взяли до відома звіт тимчасової контрольної комісії для вивчення питання правомірності користування комунальним приміщенням Львівської облради на вул. В. Короленка,1а у Львові. «За» проголосувало 65 депутатів, повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото - Сергій бобра, Гал-інфо.

Як повідомив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, відбулося сім засідань комісії, яка надала свої висновки.

«Ми пропонуємо звіт тимчасової контроль комісії взяти до відома», - сказав Гірняк.

Управління майном Львівської облради у встановленому порядку має вжити заходів щодо вивільнення приміщення та провести обстеження щодо проведення ремонтних робіт. Також обласна рада має  передбачити кошти на ремонт приміщення.

Російський культурний центр у Львові - грибок, безлад і прапор

Також має бути забезпечене проведення конкурсу на право оренди, встановивши цільове використання – для громадських організацій, які здійснюють діяльність з питань АТО.

«Затягувати з цим питанням не можна, адже ЗМІ і наші, і закордонні моніторять ситуацію навколо цього приміщення», - сказав Гірняк.

Також він наголосив, що питання дуже складне у юридичному плані і потребує великого масиву роботи.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, у Львові будівлю на вул. Короленка, 1а, площею 380,2 кв.м, яку нині орендує МГО «Російське товариство ім. О.Пушкіна», Львівська облрада мала намір продати. Пізніше було вирішено не продавати приміщення, а натомість запропонувати в оренду молодіжним організаціям патріотичного спрямування.

Голова депутатської комісії з питань комунального майна та приватизації Ігор Комарницький заявив, що Російське товариство довело приміщення до жахливого стану і там панує страшна антисанітарія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ