Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові вийшов перший номер мистецького часопису «A…Z Art»

Сьогодні, 27 листопада, Львівський культурно-мистецький центр (Львівський палац мистецтв) розпочав видавництво нового часопису «A…Z Art». За словами в.о. директора Львівського палацу мистецтв та одного з авторів ідеї Юрія Гнатковського, покликанням часопису є об’єднання митців різних спеціальностей у спільному прагненні творити сучасне культурне середовище Львова та регіону.

 

Перший номер часопису вийшов накладом 4000 примірників, також до нього додається диск, на якому є відео з хронікою мистецьких подій 2009 року. «Цей номер не продаватиметься, ми плануємо роздавати його безкоштовно на різноманітних виставках у Палаці мистецтв, а ось наступні можна буде придбати. Наразі про ціну сказати важко, але орієнтовна собівартість часопису – 10-15 гривень», - розповів Юрій Гнатковський.

 

На думку директора Львівської обласної філармонії Володимира Сивохіпа,  уже давно потрібне було таке видання, адже до 1939 року у Львові був не один десяток мистецьких видань, по яких ще й досі пишуть кандидатські роботи. Сьогодні у нас рідко трапляються такого типу видання і зазвичай це одноденки.

 

«Наразі є попередня домовленість з Польським консульством, про те, щоб часопис виходив двома мовами. Тому можливо кілька випусків ми зробимо двомовними», - зазначив Юрій Гнатковський.

 

Наразі планується, щоб «A…Z Art» виходив хоча б раз на три місяці.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ