Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові з гуртожитків виселяють студентів на час карантину

Міністр освіти та науки України Іван Вакарчук закликає керівників усіх навчальних закладів на період карантину не виселяти із гуртожитків студентів із західних регіонів України. З таким закликом І.Вакарчук виступив сьогодні на селекторній нараді за участі голів облдержадміністрацій та регіональних відділень санітарно-епідеміологічних служб.

«Я закликаю всіх ректорів вищих навчальних закладів з тим, щоб не виселяти студентів із гуртожитків і особливо – студентів із Західної України. Я прошу забезпечити їм нормальні умови проживання і можливість отримати медичну допомогу», - сказав І.Вакарчук. Передає УНІАН.

Міністр пояснив, що зараз у зв’язку з припиненням на три тижні навчального процесу в усіх навчальних закладах до Міністерства освіти та науки почали надходити скарги від студентів про виселення з гуртожитків.

У свою чергу, міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко повідомив, що зараз уряд розглядає можливість продовження зміни в дитячих центрах «Артек» і «Молода гвардія» для дітей із регіонів, де стався спалах «каліфорнійського грипу».

«Зараз у цих центрах відпочивають близько 300 дітей із західних регіонів», - додав він.

За словами міністра, згідно з попередніми розрахунками, на продовження змін необхідно близько 500 тис. грн. «Зараз ми радимося з батьками, чи згодні вони залишити дітей у цих центрах», - додав Ю.Павленко.

Як стало відомо Гал-інфо, у п’ятницю студентів Львівської політехніки просили виїхати з гуртожитків на час карантину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ