Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові за хабарництво судитимуть екс-помічника судді

Співробітники Управління захисту економіки у Львівській області у квітні цього року встановили, що колишній помічник суддів різної інстанції за певну винагороду вирішував судові питання, з якими стикалися громадяни, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Окрім того, поліцейські встановили, що чоловік перебував у міжнародному розшуку як особа, яка переховується від органів досудового розслідування у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом вчинення розбою на території Вінницької області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області та прокурори Львівської місцевої прокуратури №3 затримали колишнього помічника судді під час одержання 35 тисяч гривень хабара. Він запевнив громадянина, що за вказану суму вирішить питання щодо скасування постанови про накладення на нього адміністративного правопорушення та повернення транспортного засобу на іноземній реєстрації.

У затриманого правоохоронці вилучили підроблений паспорт із вклеєною його фотографією, виданий на ім'я особи, яка померла ще у 2015 році.

Обвинувальний акт відносно нього за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України, скерований на розгляд суду. За вчинене йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Зловмисника було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та заарештовано із можливістю унесення застави у двісті тисяч гривень. На даний час він перебуває під арештом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ