Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові за розкрадання 8 млн гривень бюджетних коштів арештували директора підприємства

Днями у Львові у залі суду арештували директора підприємства причетного до розкрадання 8 мільйонів гривень бюджетних коштів. Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 викрили злочинну схему розкрадання бюджетних коштів у особливо великих розмірах. Так, у 2016 році одним із Департаментів Львівської міської ради укладено із комерційною структурою договір на проведення реконструкції вулиці обласного центру.

Кошторисна вартість робіт склала більше 42 мільйонів гривень. По завершенню робіт керівником підприємства - підрядника підписано та надано акти виконаних робіт.

Разом з тим, як встановили правоохоронці до цих актів було внесено завідомо недостовірну інформацію щодо обсягів фактично виконаних будівельних робіт та відповідності використаних матеріалів. Зазначене підтверджено відповідним висновком судової будівельно – технічної експертизи.

Унаслідок цього на розрахункові рахунки підприємства - підрядника безпідставно перераховано грошові кошти у загальній сумі 8 мільйонів гривень, чим заподіяно збитки територіальній громаді міста Львова на зазначену суму.

Директору підприємства-підрядника повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (розкрадання у особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, як альтернатива застава у розмірі 606 тисяч гривень. Його арештовано у залі суду.

До речі, на початку червня цього року фігуранта справи вже затримували. Він намагався за 220 тисяч гривень хабара вирішити питання щодо закриття цього кримінального провадження. Тоді судом йому було обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою із можливістю внесення застави 512 тисяч гривень, яку він сплатив.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ