Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові заборонили продавцям виставляти алкоголь у вітринах-вікнах

Сьогодні, 19 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради вирішив внести зміни до рішення щодо обмеження продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв у Львові. Таким рішенням виконком заборонив оформлення вітрин продукцією алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі та малих архітектурних формах.".Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Як пояснила директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич, враховуючи заборону реклами алкогольної продукції, таке рішення є логічним.

Вона додала, що неприпустимо, коли у вікнах магазинів розміщені пляшки з алкогольними напоями, адже на це дивляться діти.

Ірина Кулинич в коментарі журналістам пояснила, що рішення виконкому стає чинним з моменту його підписання.

Наразі, за її словами, рішення має рекомендаційний характер.

«Власники торгових точок будуть поінформовані про це рішення. До контролю за виконанням цього рішення будуть залучені усі контролюючі служби – поліція, муніципальна дружина, фіскальна служба та інші», - пояснила Ірина Кулинич.

На запитання Гал-інфо що буде, якщо власники торгових точок не стануть міняти вигляд вікон-вітрин, Ірина Кулинич пояснила, що паралельно міська рада розпочне напрацьовувати процедуру санкцій.

Так, наприклад, для МАФів це буде процедура відкликання паспорта об’єкта, а відтак така торгова точка буде вважатися позбавленою дозвільних документів.

Для великих торгових точок напрацюють процедуру стягнення штрафів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ