Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Львові забудовник незаконно знищує водойми

У Львові на вул. Зеленій, 283 під час зведення багатоповерхівок підрядник без жодних дозволів осушує місцеві водойми. Про це повідомила прес-служба "Громадського руху "Народний контроль".

Замовник будівництва – ПП «Спорт-Рекреація», генеральним підрядником виступає ТОВ «Екскомбуд». Водночас місцеві мешканці стверджують, що роботи ведуться без дотримання будівельних норм, нищаться стави. Як  зʼясувала голова постійної комісії екології та природокористування Львівської міської ради, депутат фракції «Народний контроль» Ірина Оршак, дозвільні документи на будівництво та оренда земельної ділянки погоджені за адресою вул. Зелена, 273. Утім роботи ведуться на Зеленій, 283.

«Працівники підрядника проводять незаконні осушувальні роботи існуючих водойм (ставів) на вул. Зеленій , які є в переліку водних об’єктів на території Львова. У водоймах уже повністю зруйновано флору і фауну. На місці одного ставу вже стоїть будинок, інший - засипають», – говорить  Ірина Оршак. 

За її словами, порушення закону будівельниками зафіксували у липні торік. Відповідний акт склали представники Сихівської РА та управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради (від 28.07.2016 р.). Ще один акт Сихівська РА, управління екології та благоустрою, КП «Адміністративно-технічне управління» Львівської міськради виписали цьогоріч 14 лютого – на вимогу екологічної комісії.

«Попри це, підрядник продовжує свої незаконні дії. Відзначу і бездіяльність контролюючих органів, які наразі ігнорують численні звернення місцевих мешканців. Дивно, але міська рада щороку виділяє кошти на утримання та відновлення рекреаційних зон, а в даному випадку чомусь не реагує», – додає Оршак.

Відтак депутат уже оголосила під час сесії Львівської міськради запит з вимогою перевірити будівництво на вул. Зеленій, 273, 283 на дотримання будівельних норм, умов договору оренди землі. Окрім того, Оршак вимагає припинити незаконне знищення місцевих водойм, притягнути винних осіб до відповідальності, зобов’язати їх відшкодувати завдані збитки та відновити водойми. 

У відповідь міський голова розпорядився негайно виїхати з інспекцією на місце будівництва та оперативно вивчити ситуацію.

«У Львові відкрито знищують рекреаційні зони, гине флора і фауна, але міські чиновники на це не реагують. Сподіваюся, що після мого запиту ситуація зміниться. Якщо ж і зараз не буде жодної реакції, я й   надалі  звертатимуся у інстанції різних рівнів, щоб врешті зупинити це безчинство», – наголосила Ірина Оршак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ