Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Додаткові групи у садках: влада Львова наздоганяє минулий рік

Головне управління статистики у Львівській області опублікувало звіт про «Прийняття в експлуатацію житла у місті Львові у 2016 році». Зокрема, у звіті зазначено, що минулого року у Львові введено в експлуатацію дошкільний навчальний заклад на 160 місць.
Фото з Твоє місто.

У коментарі для Гал-інфо в.о. начальника управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик пояснила, про який ДНЗ йде мова: «Торік було  відновлено роботу одного дошкільного навчального закладу №168 на вулиці Кульпарківська, 182. Це є приміщення дитячого садочка, яке понад двадцять років не використовувалось».

Додамо, що станом на лютий 2017 року у ДНЗ №168 була відкрита частина запланованих груп: 6 з 14.

Зоряна Довганик також зазначила: «Окрім того впродовж минулого року вдалось відкрити додаткові групи у тих садочках, які вже функціонують. На кінець 2016 року було відкрито 36 додаткових груп у ДНЗ. Роботи тривають до сьогодні. Ми практично щомісяця відкриваємо по дві - три нові групи».

Нагадаємо, що у Львові торік міська влада провалила план з відкриття додаткових груп у садочках. Планували відкрити 51 групу, однак вдалося – 36. На питання журналіста Гал-інфо, чому так сталося? Зоряна Довганик відповіла: «Наразі відбувається завершення ремонтних робіт, і вже до початку нового навчального року всі групи зможуть функціонувати».

Наголосимо, що формування нових груп у чинних садках – це основний спосіб, у який міська влада Львова намагається ліквідувати таке ганебне багаторічне явище, як черги до садочків.

Цього року у Львові у садочках планують відкрити 22 додаткові групи.

Станом на 15 лютого цього року року в єдиній дитячій електронній черзі до дитячих садків у Львові, за даними Львівської міської ради,  було зареєстровано 19 790 дітей. З них черга на цей рік -10 820.     

   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ