Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові запрезентують фотовиставку про надможливості підлітків

У четвер, 13 жовтня, о 17.00 год. у просторі Communa (вул. Галицька, 1 (2-й поверх) відбудеться відкриття виставки портретів «Я через 5 років. Ти тільки вір у мене!». Повідомила прес-служба ЛМР.

Це підсумок експерименту-перевтілення, який змотивує молодь менш захищених соціальних категорій вийти за рамки очікувань та сміливо обирати омріяну професію, вірити в себе і досягати цілей. Проект реалізували благодійний фонд Карітас Львів, Фундація Ашан для молоді, представники бізнес-середовища Львова та фотографи-волонтери. Виставку відкриватимуть підлітки, герої світлин.

«Ініціативні підлітки у Львові представлять проект незвичної профорієнтації та відправлять у минуле суспільні стереотипи щодо вибору професій за соціальним статусом. Проект соціального центру Карітасу Львів «Я через 5 років. Ти тільки вір у мене!» покликаний надихнути підлітків вірити у свої сили та досягати успіху, рішуче ігнорувати суспільні обмеження, якщо вони з’являються. Своїм прикладом молодь довела, що в сучасному світі хто завгодно може стати ким завгодно, головне – сильна воля та наполегливість.

Чотирнадцять підлітків, яким набридло чути однотипні поради на кшталт «маляр-штукатур» чи «швея», обрали собі професії мрії та на день перевтілились у спеціалістів цих галузей. Під наставництвом професіоналів у різних сферах, які згодились бути партнерами проекту, молодь дізналась більше про романтику та реалії роботи, побачила зсередини виробничі та творчі процеси. Так підлітки отримали чітке розуміння: продовжувати розвиватись в обраному напрямі чи змінити курс.

На відкритті виставки молодь розкаже про мотивацію до вибору певного фаху, про свої очікування та готовність брати на себе відповідальність за своє майбутнє. Відвідувачі зможуть переглянути серію портретів героїв проекту в професійних образах та зрозуміти, наскільки серйозно молодь ставиться до вибору напряму розвитку та своєї ролі в суспільстві. Мрії підлітків відобразила у світлинах команда з шістьох фотографів, які долучились до проекту на волонтерських засадах», - розповідають організатори.

У невимушеній розмові підлітки Карітасу Львів, представники бізнес-середовища та фотографи поділяться враженнями від участі у проекті та запросять до діалогу про цінності нового покоління. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ