Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові запровадять конкурсну систему розгляду містобудівних та архітектурних проектів

До кінця цього року у Львові необхідно запровадити конкурсну систему розгляду проектів будівництва об’єктів у місті. Першочерговими проектами, які виноситимуть на розгляд конкурсних комісій, – це ті, що стосуватимуться пам’яток архітектури та впливатимуть на вигляд міської панорами. Про це сьогодні, 26 листопада, на прес-конференції повідомив начальник управління архітектури ЛМР Юрій Криворучко.
„Важливо, щоб фірми, які подають проекти, мали відповідні ліцензії та дозволи. Найчастіше такі порушення виникають при проектування церков у Львові, бо громада хоче зекономити на архітектурі – до нас приходять із готовими проектами, на які витрачені кошти. Але ці проекти не відповідають вимогам. Зрозуміло, що вимоги до якості архітектури та розміщення, будівництва об’єктів є більш високими у центральній частині міста”, – розповів Юрій Криворучко.
Він зазначив, що відповідно до проекту рішення виконкому „Про затвердження порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів проектів містобудівних комплексів та окремих об'єктів архітектури у місті Львові”, яке планують винести на розгляд, виключно на конкурсних засадах здійснюватимуть проекти забудови території, окремих будівель та їх комплексів у зоні охорони світової спадщини ЮНЕСКО, у зоні історичного ареалу міста, у зоні охорони пам'яток історії і культури. Також на ділянках, забудова яких впливає на історико-архітектурну цінність території, природно та історично складені ландшафти та може змінити просторові характеристики довкілля, міські панорами. На ділянках, прилеглих до загальноміських магістралей, транспортних вузлів та розв'язок і   на містобудівних осях та у містобудівних вузлах загальноміського значення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ