Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові запустять великогабаритні автобуси на п’яти соціальних маршрутах

З наступного року у Львові планують запровадити великомісткі 12-метрові автобуси. Згідно з планами, такі автобуси запровадять на п’яти маршрутах. Таку пропозицію нової схеми пасажирських перевезень на розгляд виконавчому комітету запропонував 6 листопада начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради Микола Шкурган.

Нові великогабаритні автобуси мають курсувати за маршрутами №№ 2, 3, 5, 7, 18.

«Це, здебільшого, соціальні напрямки, де слабо розвинена мережа електротранспорту. Особливо важливим є впровадження маршруту № 18, оскільки планується заборона в’їзду в місто приміських маршруток зі Стрийського напрямку», - сказав Микола Шкурган.

За його розрахунками, місту слід закупити 28 великих автобусів, середня ціна на які близько 1,3 млн грн. Загалом необхідно буде залучити близько 38,4 млн грн.

Згідно з розрахунками управління транспорту, повна вартість обслуговування цих автобусів сягне близько 1 млн 815 тисяч гривень, а прогнозована виручка становитиме близько 691 тис. грн. Різниця видатків та прибутків, на думку начальника управління транспорту, має покриватися з Державного бюджету, як соціальні пільги за перевезення пільговиків.

Як наголосили члени виконкому, це питання потребує ґрунтовного обговорення разом з відповідними комісіями Львівської міської рад. Тому розгляд питання перенесли на одне з наступних засідань виконавчого комітету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ