Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові затвердили детальний план Святоюрської гори

Учора, 10 лютого, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати затвердили детальний план реновації території Святоюрської гори з реконструкцією площі Святого Юра, впорядкування Митрополичих садів та пропозиціями щодо визначення місць розташування пам’ятника Митрополиту Андрею. «За» проголосувало 51 депутат.

Депутати затвердили детальний план реновації території Святоюрської гори з реконструкцією площі Святого Юра, впорядкування Митрополичих садів та пропозиціями щодо визначення місць розташування пам’ятника Митрополиту Андрею (варіант Б) у складі з розробленою планувальною структурою забудови території, планом червоних ліній вулично-дорожньої мережі, схемою функціонального зонування території (планом зонування території) з визначенням містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок, пропозиціями з інженерного забезпечення та захисту території, заходами щодо дотримання санітарно-гігієнічних, протипожежних нормативів, реалізації детального плану території, а також вимог з ліквідації аварійних ситуацій.

Державний інститут проектування міст «Містопроект» повинен врахувати матеріали затвердженого детального плану реновації території Святоюрської гори з реконструкцією площі Святого Юра.

Управління земельних ресурсів департаменту містобудування на підставі затвердженого детального плану території має передбачити фінансування та розроблення проекту землеустрою щодо впорядкування території для містобудівних потреб з метою його затвердження у встановленому порядку.

«Рельєф самої Святоюрської гори є так само об’єктом спадщини  ЮНЕСКО, як і сама Церква св. Юра як архітектурний комплекс. Від місця, де починається підйом, - це є землі історико-архітектурного призначення. Тобто на цих землях не може бути жодного будівництва. Там може бути доступна паркова зона, в тому числі дитячий майданчик», - пояснив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ