Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові завершили планування міжнародних військових навчань «Репід Трайдент -2012»

27 січня у Львові завершила свою роботу початкова плануюча конференція щодо підготовки до проведення українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ «Репід Трайдент – 2012». Цей захід відбувався на базі Академії Сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного й тривав упродовж чотирьох днів, повідомив Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів).

У проведенні конференції брали участь 104 військовослужбовця та цивільних спеціаліста що представляли оборонні відомства України та армії іноземних держав. Зокрема, у Львові працювали представники Збройних Сил США, Великої Британії Канади, Австрії, Німеччини,Сербії, Республіки Молдова, Польщі, Королівства Швеція тощо. Загалом – від 15 країн-учасниць.Найбільша іноземна делегація була від Сполучених Штатів Америки: 40 фахівців на чолі із представником Командування Сухопутних військ ЗС США в Європі Кевіном Уолком. Групу українських військовослужбовців очолював перший заступник командира 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор В’ячеслав Назаркін.

Підбиваючи підсумки діяльності конференції можна з упевненістю сказати, що під час початкового плануванняучасниками не виявлено факторів, які б завадили проведенню міжнародних військових навчань у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині у липні цього року. Під час роботи у групах за напрямками були вивчені питання логістичного забезпечення, виділення пально-мастильних матеріалів для техніки та харчування особового складу. Також розглянуто питання забезпечення учасників навчань засобами зв’язку та стрілецьким озброєнням. Разом із представниками відповідних відомств відбулося обговорення юридичних аспектів та механізму проходження митного контролю представниками іноземних контингентів, які будуть прибувати на навчання.

Відбувся також й попередній огляд місцевості. Упродовж конференції українські військовослужбовці та їхні закордонні партнери двічі виїжджали на рекогносцирування до Міжнародного центру миро творчості та безпеки. Відповідно до розробленої «легенди» – учасники цьогорічних навчань відтворюватимуть ситуації із якими стикалися американські військовослужбовці, що входили до складу контингенту коаліційних сил у провінції Кандагар в Афганістані. Умовно навчання будуть розділені на дві частини. У перший тиждень відбуватиметься командно-штабне тренування, у другий – ротне тактичне навчання.

Однією з особливостей цьогорічних навчань буде медіа-тренування. Під час першого тижня навчань українські та американські інструктори здійснюватимуть підготовку речників підрозділів. 18-ти годинний теоретично-практичний курс дозволить військовослужбовцям набути базових знань щодо принципів та правил спілкування із представниками засобів масової інформації.

Упродовж «Репід Трайдент-2012» відбудуться заходи оцінювання українських підрозділів 8 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України на предмет спільного виконання миротворчих завдань у зведених багатонаціональних контингентах.Під час проведення багатонаціональних навчань серії «Репід Трайдент», подібні заходи відбуваються щорічно, починаючи з 2008 року. Зокрема, у 2012-му Оцінку фахівців НАТО 1 рівня буде проходити аеромобільна рота та мінометна батарея 95-ї окремої аеромобільної бригади. А національну сертифікацію по питанням оцінки НАТО 2 рівня інженерно-саперний підрозділ та підрозділ РХБ-захисту які входять до складу 8 армійського корпусу.

– Перша плануюча конференція щодо проведення навчань «Репід Трайдент-2012» завершилася успішно. Ми досягли основної мети – здійснили планування та провели необхідні розрахунки сил та засобів які нам потрібні. Зрештою, ми збиратимемось ще як мінімум двічі: у березні та травні цього року. Будемо займатись уточненням деталей, щодо проведення командно-штабної та польової фаз навчань. — повідомив генерал-майор В’ячеслав Назаркін.

Довідка:

Українсько-американське навчання серії «Репід Трайдент» є продовженням навчань «Щит миру», розпочатих у 1994 році.

У 2010 році в українсько-американських командно-штабних та тактичних навчаннях із залученням військ «Репід Трайдент-2010», які відбувалися на території МЦМБ на Львівщині, брали участь вже близько 1400 військовослужбовців армій України, США, Австрії, Азербайджану, Великобританії, Вірменії, Грузії, Македонії, Молдови, Норвегії, Польщі, Росії, Словенії, Швеції, Німеччини та Канади.

А у 2011-му році вперше було проведено спільне десантування близько 500 військовослужбовців аеромобільних та парашутно-десантних підрозділів різних країн із військово-транспортних літаків Іл-76 та С-130 «Геркулес». У проведенні десантної операції брали участь 140 військовослужбовців 173-ї парашутно-десантної бригади армії США, яка базується в Італії. Серед завдань, які мають бути відпрацьовані упродовж «Репід Трайдент-2012»: проведення конвою, здійснення пошукових дій, заняття з управління вогнем, тактичне заняття з використанням системи MILES (індивідуальний симулятор ведення вогню зі стрілецької зброї), заняття з мінної безпеки тощо.

Починаючи з 2010 року, на пропозицію американської сторони формат навчання змінено. Відтепер у парні роки проводитиметься командно-штабне навчання із залученням військ, а у непарні — тактичне навчання (так звана польова фаза).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ