Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові завершився Безпековий Форум

У Львові завершився Безпековий Форум, який тривав два дні. Спікери Форуму відзначили високий рівень організації заходу та визнання речей своїми іменами. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Перша особа країни каже, що відрубуватиме руку за корупцію в армії, але провадження, відкриті після журналістських розслідувань, незабаром закриваються. Це просто обурливо. Гідності у нас залишається все менше. Немає відповідальності за злочини, за прозорі злочини проти власної армії. Я дуже рада, що ми почали про це говорити. Це непроста розмова, бо там задіяні непрості люди. Але від цього залежить перемога», - таку думку на Львівському Безпековому Форумі висловила журналістка Марія Зав'ялова. 

«Головний рефрен для мене, який вимовлявся декілька разів протягом форуму – це називати речі своїми іменами. І головний успіх - більшість часу ми таки називали речі своїми іменами. 

Моя тема – військова. Я багато часу проводжу на лінії зіткнення і  проблеми армії знайомі мені найбільше. Головною темою панелі, де ми розглядали серйозно війну була незахищеність простих солдатів. Тут говорили, що корупція використовується Росією як зброя. Але якщо присутні тут іноземці кажуть, що не будуть вкладати жодного пенні в Україні через астрономічну корупцію, що Україна має позбутися Укроборонпрому, якщо більшість суспільства вважають найбільшою проблемою корупцію армії – про це варто замислитись. 

Ми не зможемо поважати власних солдатів, якщо вони не можуть воювати у правовому статусі. Ми не зможемо поважати себе, якщо не знаємо, як витрачаються наші гроші в умовах війни», - переконана Марія Зав’ялова. 

Lviv Security Forum відбувався 30 листопада — 1 грудня у львівському Центрі Шептицького. Організатори Форуму: “Інститут просвіти”, Український католицький університет, Інститут міста та Львівська міська рада. Партнери Форуму: Фонд Ганса Зайделя та Чорноморський фонд регіонального співробітництва “Black Sea Trust” Фонду Джермана Маршалла.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ