Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові завершився престижний міжнародний тенісний турнір ITF Lion Cup

У Львові завершився престижний міжнародний турнір третьої категорії ITF Lion Cup. За головні призи турніру змагалися хлопці та дівчата до 18 років як і в одиночному, так і парному розрядах.

Через дощ фінальні поєдинки турніру в одиночному розряді з відкритих кортів палацу спорту «Україна» організатори перенесли на закриті корти палацу спорту «Євроспорт». Уже стало доброю традицією, що вирішальні зустрічі цього престижного турніру відбуваються саме на «Євроспорті».  Уже вшосте за вісім проведених турнірів погода вносить свої корективи саме на фінальні матчі одиночного розряду серед хлопців та дівчат.

Особливою окрасою одичного турніру серед хлопців стала фінальна зустріч швейцарця Карлоса Келадіса та Микити Маштакова з Хмельницького. Незважаючи на статус першого сіяного, українець у трисетовому матчі поступився своєму супернику. Перший сет Келадіс «всуху» виграв у свого суперника, після чого справжня боротьба розгорнулася у другій партії поєдинку, у якій шальки терезів на свій бік вдалося перехилити українцю – 7:5. Втім, Маштакову не вдалося справитися  з нестандартною грою суперника у третій партії. На куражі швейцарець з грецьким корінням довів матч до перемоги – 6:3.

У фінальному поєдинку серед дівчат боротьба також розгорнулася на жарт. За головний кубок змагалися чешка Міхаела Байєрлова (друга сіяна) та одеситка Олександра Андрєєва (перша сіяна). У двох сетах українській тенісистці таки вдалося схилити шальки терезів на свій бік. Андрєєва перемогла у двох сетах – 6:3, 6:4.

У змаганнях пар серед хлопців перемогу на турнірі святкували українці Ігор Карпевець та Артем Вашешніков. У фіналі вони обіграли Калсоса Келадіса (Швейцарія) та Франка Давіда Аубоне (Аргентина) – 6:2, 6:2. У парних змаганнях дівчат найкраще виступили чешка Міхаела Байєрлова та киянка Маргарита Білокінь. У фіналі вони обіграли українську пару Марина Чернишова/Катерина Попова.  Останні поєдинок дограти не змогли через травму однієї з учасниць.

Усі переможці та призери турніру отримали цінні подарунки, а найважливіше те, що покращили свої позиції у світовому тенісному рейтингу.

На фото: Організатори турніру разом з перемоцями 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ