Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Війна з Росією

У Львові збільшили розмір компенсації за путівки для інвалідів війни ІІ і ІІІ групи

Сьогодні, 29 вересня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради внесли зміни до Порядку надання грошової компенсації інвалідам війни II і III групи з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції – мешканцям м. Львова, на реабілітацію або санаторно-курортне лікування на 2018 рік. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Раніше інвалідам війни І групи виплачувалася грошова компенсація у розмірі 50 тис. грн, інвалідам війни ІІ групи – 10 тис. грн, інвалідам ІІІ групи – 8 тис. грн.

Кошти отримували усі, хто подавав заяву на отримання компенсації, незалежно від того, чи вони отримували кошти за путівки з державного бюджету.

Відповідно до змін, які вніс виконком, розмір виплати для інвалідів війни І групи залишився на рівні 50 тис грн, інвалідам війни ІІ групи збільшили розмір виплат до 15 тис. грн, а ІІІ групи – до 10 тис. грн.

Відтепер грошову компенсацію будуть надавати лише тим, хто не може отримати кошти через відомчі установи.

Дія Порядку поширюється також на інвалідів війни I-III групи з числа осіб, які брали участь в антитерористичній операції та які зареєстровані станом на 01.12.2016 у м. Винники, смт. Рудно та смт. Брюховичі при умові, що у відповідних місцевих бюджетах не передбачено коштів для надання грошової компенсації інвалідам війни I-III групи з числа осіб, які брали участь в антитерористичній операції, на реабілітацію або санаторно-курортне лікування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ