Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові зібралися рухівці Івано-Франківська, Тернополя, та Львова, ганьблять Тарасюка за симпатії до БЮТу

Сьогодні у Львові відбувається зібрання за участю представників трьох обласних проводів народного руху України: Тернопільського, Львівської та Івано-франківського. Зібрання проходить у сесійному залі Львівської обласної ради. Головним питанням збору рухівці є обговорення політичної ситуації у партії. Як повідомив у своєму виступі голова ЛКО НРУ Ярослав Кендзьор, засідання є легітимним, оскільки присутні дві третини делегатів обласних проводів трьох крайових організацій. Також на зібрані присутній голова Закарпатської обласної організації Олександр Черепаха і голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник.

Суть зібрання сформулював голова ЛКО НРУ Ярослав Кендзьор, який і розпочав його. Зокрема, за його словами, трьох присутніх у залі представників крайових організацій голова НРУ Борис Тарасюк привів до партійного офісу «Батьківщини», де їм було представлено проект Конституції та внесення змін у неї. Зокрема у цьому проекті було внесено зміни, які стосувалися Кабміну, Президента, суддівської системи, яка підпорядковувала політичний устрій в країні Прем’єру. При цьому Президента мала б обирати Верховна рада України і це питання мала вирішити сесія трьомастами голосами. «За таку конституцію ми голосувати не будемо, -- повідомив Кендзьор. -- Борис Тарасюк, його заступник Коваль і голова ЦКРК Чорноволенко були готові підняти руки за нього і хотіли зрадити провід, зробивши відверті кроки для прийняття цього проекту Конституції.

Як також підкреслив Кендзьор, потім було проведено «чисто технічний з’їзд» щоб визначитися з форматом участі Народного руху разом з Блоком Юлії Тимошенко.
У ході засідання було сформовано редакційну раду яка сформулює спільне рішення трьох крайових організацій народного руху.

На думку більшості виступаючих, у рішення повинні увійти тези про судове визнання нелегітимним останнього з`їзду Народного руху України, недопущення повторного переобрання Бориса Тарасюк головою Народного руху України, недопущення спільних дій із блоком Юлії Тимошенко, що, на думку учасників, може призвести до широкої коаліції з Партією регіонів, і вимога самостійного походу народного руху України на вибори.

У своїх виступах рухівці також зазначають, що не вважають себе розкольниками, і пропонують виходи у кризовій ситуації, яка склалася в партії.

Лідери районних і обласних організацій висловлюють жаль з приводу того, що серед присутніх у залі немає представників центрального проводу Руху та його лідера Бориса Тарасюка. Окремі рішуче налаштовані партійці, зокрема голова Старосамбірської районної ради Володимир Горловий пропонують подати до суду на Бориса Тарасюка а також судовим позовом скасувати рішення з’їзду.

Дещо іншу думку висловив голова закарпатського народного руху Олександр Черепаха, виступ якого був засуджений більшістю присутніх у залі партійців. На думку Черепахи, партія є хворою, однак не потрібно виносити це на загальний огляд через ЗМІ. На думку Черепахи потрібно тверезо оцінити ситуацію, яка відбувається, аби не спровокувати черговий розкол в організації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ