Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові знову спека. Є загроза теплового і сонячного ударів

На найближчі 3 дні у місті Львовіметеорологи прогнозують сонячну погоду за високої температури: 15 липня - до 30°С, 16 липня - до 33°С, 17 липня – до 34°С тепла. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ті, хто планує провести ці спекотні дні на відкритому повітрі, мусить пам’ятати, що значне підвищення температури повітря разом із високою вологістю може негативно впливати на самопочуття та стан здоров’я, особливо людей похилого віку, дітей, людей, які страждають на захворювання серцево-судинної та дихальної системи. Внаслідок тривалого перебування на сонці може виникнути тепловий удар, тому просимо пам’ятати правила перебування надворі під час спеки», – наголошуєначальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Володимир Рощин.

Правила поводження під час спеки: : одяг повинен бути з легкої нещільної тканини, світлий, треба носити головний убір. По можливості дотримуватись питного режиму, не сидіти довго на сонці. Намагатися не зловживати витривалістю свого організму, більше знаходитися у холодку, періодично прохолоджуватися.

Симптоми теплового удару: втома, головний біль, запаморочення, нудота, спрага, шум у вухах, задишка, прискорене серцебиття.

Перша допомога :

- Постраждалого необхідно укласти, піднявши вище голову, у тінь або прохолодне приміщення, зняти одяг.

- Найголовніше охолодити організм. Необхідно прикласти холодні компреси на голову, шию, груди, можна обгорнути тіло мокрим простирадлом Охолодження не повинне бути різким і швидким.

- Якщо людина не знепритомніла, її треба напоїти холодною, трохи підсоленою водою, алкогольні напої виключаються.

- При втраті свідомості потрібно покласти постраждалого на бік, при порушенні дихання негайно починають робити штучне дихання.

- Буває, що погано людині стає вже вдома. Тоді добре допомагає обтирання оцтом, розбавленим наполовину з водою. Одночасно треба давати холодні напої невеличкими ковтками кожні 3-5 хвилин. В усіх випадках перегрівання організму треба терміново викликати лікаря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ