Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Не виключені прориви трубопроводів та погіршиться якість води

У Личаківському районі Львова, який вже майже дві доби без води, не виключені пориви трубопроводів, коли сюди знову подадуть воду.Також станеться тимчасове погіршення якості води через змивання заліза зі стінок водопроводів, - про це у коментарі прес-службі Львівської міської ради повідомив директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський.

Нагадаємо, 9 грудня близько 8.30 надійшло повідомлення, що на магістральному водогоні «Плугів - Винники», діаметром 1200 мм, стався прорив у двох місця, а саме у с. Чижиків Пустомитівського району та у с.Печенія Золочівського району.

Аварія сталась на складній ділянці магістрального водогону, де востаннє ремонт проводили ще в радянський період. Аварійно-ремонтні роботи тривали більше як добу.

«Ремонтні роботи закінчили. 5 свердловин вже запустили. Три аварійні бригади ще на місці. Очікуємо, що вода на Винники надійде після 20.00 год. Після того воду з водозабірника буде подано у систему міста Львова, будуть заповнюватись насосні станції та мережі. На це потрібен час. Нормальне водопостачання може бути відновлено завтра зранку», - повідомили в ЛМКП «Львівводоканал».

«У нас повністю спустошені резервуари і спорожнена система міських водопроводів у Личаківському районі. Це справді надзвичайно складна ситуація і серйозний виклик для усіх ремонтних та експлуатаційних служб. Можемо передбачити, що завтра відбуватиметься тимчасове погіршення якості води через змивання заліза зі стінок водопроводів. Також не виключені пориви трубопроводів у зазначеному районі через заповнення системи повітрям. Запевняємо усіх мешканців, що наші працівники докладають максимум зусиль, щоб якомога швидше вирішити проблему. Водночас висловлюємо велику подяку працівникам «Львівводоканал», які працювали упродовж усієї минулої доби, під снігом і вітром, і не зважаючи на втому, до ранку завершили аварійно-відновлювальні роботи», - коментує директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ