Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У Личаківському районі вода буде 11 грудня - не раніше 10.00: відео з місця аварії

Водозабір Плугів запущений, відбувається наповнення трубопроводу водою. За прогнозами вода надійде до Львова приблизно о 23-24 год вечора, однак досягти нормального режиму водопостачання вдасться не раніше 10 години ранку 11 грудня у понеділок. Як повідомили у ЛМКП «Львівводоканал». Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомили у ЛМКП «Львівводоканал», надзвичайно складна аварійна ситуація сталася ввечері у п’ятницю, 8 грудня, коли диспетчерська служба «Львівводоканал» зафіксувала падіння тиску води на Плугівському напрямку.

О 2.00 годині ночі вода зовсім перестала надходити у резервуар насосної станції у Винниках.

Вночі аварійна бригада «Львівводоканал» виїхала на пошук пошкодження. Для цього необхідно було пройти усю трасу трубопроводу протяжністю близько 70 км. Два витоки води віднайшли над ранок 9 грудня між селами Чижиків та Печенія на відстані приблизно 20 км від міста Львова. Пошкодження утворилося на шві сталевого трубопроводу діаметром 1200 мм на глибині понад 3 метри.

Оскільки потужний струмінь води не давав змогу виконати аварійні роботи, довелося повністю зупинити роботу водозабору «Плугів» та очікувати допоки спустошиться ділянка трубопроводу довжиною 50 км.

Відтак, з 10 години ранку 9 грудня було повністю припинене водопостачання Личаківського району та міста Винники. У місті працювало 3 водовозки.

Весь час на місці аварії працювали 2 бригади «Львівводоканал», була залучена спецтехніка: трактори-насоси відкачували воду, яка прибували в об’ємі 1800 метрів кубічних за годину. На допомогу «Львівводоканал» був залучений підрозділи ДСНС. Відкачування води тривало до 4 години недільного ранку.

Після повного спустошення водопроводу аварійна бригада «Львівводоканал» взялася до зварювальних робіт, які завершилися о 10:30 годині ранку. На даний час водозабір Плугів запущений, відбувається наповнення трубопроводу водою. За прогнозами вода надійде до міста приблизно о 23-24 год. вечора, однак досягти нормального режиму водопостачання вдасться не раніше 10 години ранку 11 грудня у понеділок.

Водовозки для мешканців (станом на 14:00 год) розташовані за такими адресами:

вул. Дж. Вашингтона – Шафарика
вул. Личаківська – Голинського
вул. Ніжинська - Мучна
вул. Личаківська, 84 – ріг Мечникова
вул. Грицая - О. Теліги
вул. Медової Печери, 38
виїхала одна водовозка в м. Винники, інформація про місце розташування буде озвучена додатково.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ