Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: У Литві знайшли замок самогубців
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Литві знайшли замок самогубців

Литовські археологи виявили на Білєняйському кургані в Шілальском районі країни замок Піленай, який був спалений під час облоги хрестоносцями в 1336 році. Про це в понеділок, 9 жовтня, повідомив портал BaltNews.lt

«Мета розкопок спочатку була досить скромною – подивитися, до якого періоду відноситься курган і пошукати будь-які відомості, які могли б підтвердити або спростувати гіпотезу про знаходження там Піленай. А зараз ми знайшли там весь, спалений, але досить добре законсервований Жемайтійського замок. Швидше за все, XIV століття », - сказав науковець Клайпедського університету доктор наук Гінтаутас Забела.

Він додав, що залишки фортеці виявлені на метровій глибині. Знайдено спалені кістки, зерно, ремісничі вироби XIII-XIV століть.

Згідно з відкритими даними , взимку 1336 армія Тевтонського ордена напала на Піленай, в якому знаходився князь Маргиріс. Захисники спалили замок і самі загинули у вогні. За хронікою хрестоносців, в фортеці було чотири тисячі осіб. До сих пір точно не було відомо, де знаходився Піленай.

LENTA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ