Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Любліні презентували Стратегію співробітництва Люблінського воєводства, Львівської, Волинської та Брестської областей

27 листопада у Люблін (Польща) відбулася презентація Стратегії транскордонного співробітництва Люблінського воєводства, Львівської, Волинської (Україна) та Брестської (Білорусь) областей на 2014-2020 роки. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Від Львівщини участь у заході взяла радник відділу внутрішньої політики та промоції регіону Управління з гуманітарних питань та зовнішніх зв’язків Львівської обласної ради Людмила Олдак.

Серед учасників зустрічі були представники Міністерства закордонних справ Республіки Польща, маршалок Люблінського воєводства п. Кшиштоф Гетьман, а також голова Волинської обласної державної адміністрації та заступник голови Брестської обласного виконкому.

Виступаючи перед присутніми, Людмила Олдак передала вітання від імені голови Львівської обласної ради Петра Колодія. «На превеликий жаль, голова Львівської обласної ради не мав можливості бути присутнім і долучитись до роботи аудиторії. Адже саме в ці дні вирішується доля Української держави, а тому він спільно з громадою Львівщини відстоюєпрагнення до європейського майбутнього», – зауважила Людмила Олдак, а також додала, що враховуючи ситуацію, яка сьогодні склалась в Україні, голова обласної ради вирішив бути разом з громадою Львівщини, яка хоче жити у вільній, самодостатній Україні в складі Єдиної Європи.

Окрім того, презентуючи Стратегію транскордонного співробітництва Люблінського воєводства, Львівської, Волинської (Україна) та Брестської (Білорусь) областей на 2014-2020 роки, Людмила Олдак зазначила: «Прикордонні регіони України, Білорусії та Польщі мають хороший досвід уже майже десятилітнього співробітництва, започаткованого ще у 2004 році в рамках Програми Добросусідства Польща – Білорусь – Україна. Зокрема, цього року завершується Програма транскордонного співробітництва, яка діяла впродовж шести років – з 2007 року. За цей час завдяки спільним зусиллям вдалось втілити чимало важливих та потрібних проектів. Практика попередніх років свідчить, що на територіях, де діяли транскордонні програми, було успішно реалізовано чимало заходів чітко вираженого транскордонного характеру», – сказала співробітник Львівської обласної ради.

Також Людмила Олдак відзначила, що бажання розвивати прикордонні регіони сприяють створенню привабливих умов для інвестицій, посиленню охорони навколишнього середовища, а також плідному співробітництву в галузях освіти та науки, культури й туризму, розвитку комунікаційної інфраструктури, а також – розбудові існуючих та створенню нових пунктів пропуску на кордоні.

«Зауважу, що починаючи з весни поточного року майже щомісяця відбувались засідання робочої групи, де було опрацьовано СВОТ-аналіз, вивчено суспільно-економічне становище Люблінського воєводства, Волинської, Львівської і Брестської областей, а також досліджено їхні слабкі та сильні сторони. Зважаючи на отриманні результати, були визначені сфери стратегічних дій та конкретні цілі. Ця транскордонна співпраця на найближчі сім років, а саме в період на 2014-2020 роки, значно підвищить рівень добробуту наших територіальних громад», – сказала вона.

Довідка.

Наприкінці 2012 року до Львівської обласної ради надійшлозвернення від Уряду Маршалківського Воєводства щодо пропозиції – спільно напрацювати Стратегію Транскордонної Співпраці на 2014-2020 роки. У Львівській обласній раді позитивно сприйняли таку пропозицію і вже навесні 2013 року відбулось перше засідання робочої групи з напрацювання Стратегії.

Генеральна мета «Стратегії транскордонного співробітництва Люблінського воєводства, Волинської області, Львівської області і Брестської області на 2014-2020 роки» полягає у підвищенні суспільно-економічної конкурентоспроможності транскордонної зони у масштабі Європи, країни, на регіональному та місцевому рівнях шляхом ефективного використання ендогенного потенціалу, а також пом'якшення обмежень, пов'язаних з функціонуванням зовнішнього кордону ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ