Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Маріуполі за підозрою у вбивстві затримали білоруського добровольця

Жовтневий районний суд Маріуполя взяв під варту до 19 квітня білоруського добровольця Ігоря Клевка за підозрою у викраденні і навмисному вбивстві.

Про це інформує 27 лютого білоруська служба "Радіо Свобода".

 

Згідно з матеріалами справи, Клевко спільно із добровольцями-українцями, приблизно у другій половині жовтня 2014 року, отримав замовлення "від особи, яку зараз намагається встановити слідство, на викрадення, незаконне позбавлення волі і ліквідацію, тобто умисне вбивство" жителя одного з прилеглих до Маріуполя селища.

У судовому рішенні повідомляється, що жертву вивезли 2 листопада 2014 року в лісосмугу, розстріляли з автомата Калашникова в спину і закопали на місці.

За даними слідства, постріли зробив саме Клевко. На судовому засіданні доброволець зазначив, що обставини, про які згадуються в справі, можливо і мали місце, однак в скоєнні цього злочину його обмовили.

Він просив суд не задовольняти клопотання слідчого про арешт, посилаючись на те, що за станом здоров'я він має проходити курс лікування, а в умовах СІЗО це неможливо.

Водночас суд схвалив рішення про взяття його під варту. Це рішення було мотивовано тим, що Клевка підозрюють у скоєнні особливо тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі понад 10 років, а також те, що він не має постійного місця проживання і стійких соціальних зв'язків в Україні, і може сховатися від органів досудового розслідування.

Ігор Клевко, більш відомий під позивним "Лев", разом з батальйонами "Донбас" і ДУК "Правий сектор" пройшов майже всі гарячі точки антитерористичної операції на сході України: Артемівськ, Попасну, Лисичанськ, Іловайськ та Піски.

Під час бойових дій в Пісках отримав мінно-вибухове множинне осколкове поранення м'яких тканин обличчя, лівої гомілки, вогнепальний осколковий перелом лівої великої гомілкової кістки, вогнепальний перелом лівої малої гомілкової кістки.

У рішенні Жовтневого районного суду Маріуполя зазначається, що Клевко є уродженцем міста Молодечно, має білоруське громадянство та статус біженця в Чехії.

Після участі у добровольчих батальйонах він почав службу в Збройних силах України за контрактом.

У батальйоні "Донбас" ситуацію із затриманням Клевка наразі не коментують.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ