Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Маріуполі заявили про підготовку до зриву виборів

У Маріуполі представник від "Сили людей" Петро Андрющенко заявляє про порушення під час друку бюлетенів. Про це він написав на своїй сторінці Facebook, після того, як зміг потрапити в приміщення друкарні газети "Приазовский рабочий", яка належить холдингу Ріната Ахметова СКМ.

"Ну ось ми і в святая святих підготовки до "виборів від ОПОБлоку". Голова ТВК після консультації невідомо з ким категорично йде на зрив виборів", - заявив він.

"Бюлетені друкуються, рахуються і пакуються в повній самоті працівниками друкарні Метінвесту. Нікого з контрольної комісії. Причому, зі слів працівників, вже годин 8", - написав він.

За словами Андрющенка, вночі Правий сектор, який також пікетував друкарню, залишився "наглядати за друкарнею".

"А ми пишемо акти фіксації порушень і готуємо скарги до ЦВК", - повідомив він.

Як відомо, 17 жовтня Маріупольський тервиборчком прийняття рішення друкувати бюлетені в виборів 25 жовтня в друкарні газети "Приазовський робочий", яка належить групі Ріната Ахметова СКМ.

За це рішення проголосували 7 членів комісії при кворумі 12 осіб. У ніч перед цим ЦВК змінила склад даної ТВК.

Через 18 годин з моменту прийняття рішення було надруковано 250 тис. бюлетенів. До цього члени комісії 3 дні не могли вирішити, де друкувати бюлетені, що і призвело до зміни комісії.

Крім того, місце, де засідав тервиборчком знаходиться в будівлі ДК Металургів, яке знаходиться у власності компанії Ахметова "Метінвест". 14 жовтня члени комісії прийняли рішення звернутися до виконкому Маріупольської міськради перенести місце дислокації.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ