Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У майбутньому автобуси українських турагенств матимуть перепустки швидкісного перетину кордону

Українська сторона на засіданні Міжвідомчої українсько-польської комісії з питань туризму, яке відбулося в рамках Першого засідання міжурядової українсько-польської комісії з питань економічного співробітництва 13-14 листопада цього року, ініціювала створення сертифікаційних перепусток швидкісного перетину кордону для туристичних фірм. Про це на прес-конференції повідомив начальник управління культури Львівської міської ради Андрій Клімашевський.
„Від громадян України до нас надходить дуже багато скарг щодо складності отримання польських віз. Окрім того, турфірми при оформленні віз у Республіку Польща отримують їх на загальних засадах. Зокрема, зараз працівники бронюють місця на грудень для отримання візи. Це значно ускладнює процес роботи турагенств. Також значні проблеми виникають при перетині кордону, особливо в святкові дні”, - зазначив Андрій Клімашевський. Передбачається, що ці катки діятимуть по обидва боки кордону.
Проведення таких двосторонніх зустрічей і їх ефективність “Гал-info” прокоментував начальник відділу туризму однієї із турфірм Львова  Володимир Павлов: „Такі засідання повинні відбуватися на початку осені, а не в кінці. Оскільки поки пройдуть зустрічі, поки випишуть документи, поки затвердять, поки турфірми дадуть рекламу – буде грудень. А 24-28 грудня - це вже майже вихідні дні – цілий світ святкує Різдво. Робочих днів лишається мало, і немає часу вирішити ці питання. І в зустрічах мають брати участь прикордонники і митники, консульства обох сторін, адміністрація Львова чи області. Зараз йде реєстрація віз на грудень, це  вже практично буде зірваний сезон відпочинку 2006-2007 рр. Тому що тільки в жовтні (11-13 жовтня) проходила туристична  виставка, на якій зібрались багато туроператорів і турагентів, котрі отримали інформацію, яку розміщають як рекламу, і тільки після цього вона потрапляє до туристів.
Зараз надходять перші заявки, в яких замовляють послуги відпочинкових турів  на 2-11січня 2007 рік. І для того, щоб зробити візи, майже всі туристичні фірми роблять їх або в Києві, або в Одесі. Хто має акредитацію – йому легше, а хто не має - той виступає, як турагент, переплачує за доставку документів. Дуже хотілося б, щоб такі питання вирішувалися реальніше. Зокрема, польське консульство у Львові може запровадити квотування. Фірмі дають квоту місць на тиждень або на місяць вона їх використовує, а при закінченні не має жодних претензій”. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ