Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Мексиці стався сильний землетрус магнітудою 7,1

За різними даними магнітуда землетрусу у Мексиці сягала 6,8-7,1. Повідомляється про руйнування будівель, інформації про поранених чи загиблих поки що немає, - DW.

Землетрус магнітудою 7,1 стався у Мексиці у вівторок, 19 вересня. Про це повідомила Геологічна служба США. За даними Мексиканського сейсмологічного агентства, магнітуда дещо слабша - 6,8. Епіцентр землетрусу був за 123 кілометри на південний схід від столиці країни Мехіко, пише інформагенція AP. ЗМІ повідомляють про "серйозні пошкодження" будівель.

За інформацією місцевої влади, даних про загиблих поки що немає, однак є повідомлення про збитки від землетрусу. Вежі деяких церков обвалилися. Обсипалися фрагменти фасадів будівель. Люди в паніці тікали з офісів у центрі Мехіко, рух транспорту на центральних вулицях було призупинено. Аеропорт мексиканської столиці припинив свою роботу. Представники сил цивільної оборони зафіксували в кількох будинках пожежі.

Фондова біржа мексиканської столиці припинила торгівлю. Влада міста закликала жителів Мехіко залишити свої будинки. За повідомленнями очевидців, під час поштовхів у приміщеннях картини падали зі стін, а монітори комп'ютерів на столах перекидалися.

Цього ж дня у Мехіко були чергові роковини потужного землетрусу 1985 року, який призвів до серйозних руйнувань і загибелі близько 10 тисяч осіб.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ