Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У мерії Львова пропонували перетворити Яворівський полігон на сміттєзвалище?

Сьогодні, 7 червня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутатам запропонували звернутися до Міністерства оборони України про виділення та передачу земельної ділянки на території Яворівського військового полігону для тимчасового складування твердих побутових відходів та будівництва сміттєпереробного заводу. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Як повідомив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, ця пропозиція з`явилася одним із пунктів у проекті рішення ЛОР щодо розв’язання проблеми сміттєзвалища за подачі представників Львівської міської ради.

Він зазначив, що ділянка на Яворівському полігоні розміщена за межами населених пунктів.

Депутати були здивовані такою пропозицією зважаючи на те, що в Україні вже другий рік триває війна.

Як заявив екс-міністр оборони, депутат Ігор Тенюх, такий пункт пропозиції є неприпустимий для країни, що воює.

«Яворівський полігон є  Міжнародним центром миротворчості та безпеки і там відбуваються масштабні міжнародні військові навчання. Це назавжди закриє шлях в Україну для НАТО», – заявив Ігор Тенюх.

Окрім того, інші депутати нагадали, що полігон також розміщений в межах природного парку, а сміттєзвалище руйнуватиме екологію.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка підтримав депутатів і заявив, що таке рішення є неприпустимим.

Натомість він повідомив, що Львівській міській раді було вже запропоновано п’ять земельних ділянок в області і чиновники вже оглядали деякі з них. Але реакції від них наразі немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ