Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У мерії Львова пропонують зробити безкоштовний військовий хостел в готелі «Власта»?

Заступник міського голови Львова з економічних питань та містобудування Ростислав Дацків вважає чудовою ідею львівських десантників щодо створення безкоштовного військового хостелу у Львові. Однак, на його думку, приміщення в самому центрі Львова на пл. Міцкевича, 6 не підходить для цього. Про це він повідомив сьогодні, 13 травня, під час чергового засідання комісії з розгляду проблемних питань учасників АТО у Львівській міській раді, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Перед членами комісії виступив голова ГО «Союз ветеранів десанту» Сергій Сень, який обґрунтував чому  у Львові потрібно створити соціальний хостел для військових.

«У Львові найбільше у Західному регіоні скупчення військових і їм нема де зупинитися. Треба зроби так, щоб Львову не було соромно і щоб наші бійці не бомжували на львівських вокзалах», - сказав Сергій Сень.

Він зазначив, що десантники знайшли вільне приміщення в центрі Львова, яке наразі не використовується - на пл. Міцкевича, 6.

Десантники хочуть відкрити у Львові військовий хостел

Таку ідею підтримав і лікар-невролог Андрій Посікіра, який керує реабілітаційним центром «Фенікс».

«Це дійсно проблема. Хлопці виписуються після обіду і потім мусять спати на лавочках, а ми їх забираємо і розміщуємо у нашому спортзалі, а на ранок маємо через це комісію з перевіркою. Ми таку ідею повністю підтримуємо і допоможемо усім – людьми, ресурсами, речами», - сказав Андрій Посікіра.

Ростислав Дацків своєю чергою сказав: «Ідея ця прекрасна, але треба забути про слово «хостел», бо це вже комерція».

Натомість учасники засідання заявили, що такий заклад можна назвати як завгодно і справа не в назві, а головне – це створити та облаштувати його.

Заступник міського голови зазначив, що питання варто детальніше розглянути на наступному засіданні та запросити представника Академії сухопутних військ. Він нагадав, що Міністерству оборони України належить готель «Власта» (вул. Клепарівська, 30) і, можливо, вони нададуть приміщення.

«Приміщення на пл. Міцкевича, 6 не є великим, можливо, ми знайдемо більше приміщення. Якщо нам погодяться дати приміщення в готелі «Власта», то хіба ми відмовимось?», - сказав Ростислав Дацків.

Ініціатори наголосили, що військовий хостел, який пропонують створити, буде не комерційним, а соціальним і туди поселятимуть військовослужбовців, учасників бойових дій та членів їх сімей за пред’явленням відповідних документів. Проживання в цьому закладі буде абсолютно безкоштовним.

В результаті обговорення комісія рекомендувала управлінню комунальної власності Львівської міської ради розглянути можливість надання приміщення на пл. Міцкевича, 6 для ГО «Союз ветеранів десанту» для облаштування там спеціального закладу для відпочинку військовослужбовців.

Також комісія вирішила запросити на наступне засідання представника управління комунальної власності майна Львівської міської ради та представника Академії сухопутний військ.

Сергій Сень звернувся до представників влади з проханням не зволікати з цим питанням, адже десантники вже три місяці намагаються добитися сприяння Львівської міської ради в організації такого безкоштовного військового хостелу у Львові.

Додамо, що на пл. Міцкевича,6  є офіс партії «Самопоміч».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ