Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У мерії не впевнені: а чи львівське сміття знаходять у лісопосадках?

Доказів про те, що саме сміття з міста Львова знаходять у лісопосадках та на дорогах України, нема, адже через трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі без полігону твердих побутових відходів залишилося п’ять районів Львівщини. Про це сьогодні, 13 січня, відповідаючи на запитання Гал-інфо, заявив в.о. начальника управління житлового господарства, департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергій Сало.

Також він переконаний, що товариство з обмеженою відповідальністю «Грінера Україна», яке обслуговує лише Галицький район Львова, є добросовісним перевізником.

«Новий перевізник ТзОВ «Грінера Україна» здійснює збір та вивіз твердих побутових відходів із Галицького району. Перевантаження ТПВ відбувається на перевантажувальній станції на вул. Городоцька. І серед тих документах, які були надані перевізником на конкурс, були договори з полігонами про захороненню ТВП. А які є підстави вважати, що не здійснюється вивіз ТВП на полігони?», - сказав він.

Журналіст пояснив, що в мережі перевізник засвітився на кількох відео під час суперечок із активістами. Окрім того, львівське сміття часто знаходять у лісопосадках та на дорогах по усій Україні.

«На території Львова діють шість підприємств перевізників і проблеми з вивозом сміття є не лише у Львові.  Звертаю вашу увагу, що на полігон с. Збиранка здійснювали вивіз сміття не лише зі Львова, але і з п’яти районів Львівщини», - сказав Сало.

На запитання, чи гарантує він добросовісність перевізника, Сергій Сало сказав: «Мені не відомі такі факти, де би чітко було доведено…  Де би фігурувала назва ТзОВ «Грінера Україна» по питанню несанкціонованого скиду сміття».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ