Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Microsoft підтвердили провину софту M.E.Doc у масованій кібератаці

Microsoft повідомив про масовану хакерську атаку, яка розпочалася з України, а потім інформація про зараження почала з'являтися в 64 інших країнах. Відповідна інформація з'явилася у блозі компанії.

У Microsoft підкреслили, що в Україні було інфіковано 12,5 тисяч комп'ютерів. За словами фахівців компанії, хакерську атаку було здійснено за допомогою віруса-здирника, що є новим варіантом Ransom:Win32/Petya, однак у той же час витонченішим за свого попередника.

Крім того, у Microsoft підтвердили провину софту M.E.Doc, який використовують у бухгалтерії та який створила українська компанія.

Зауважимо, що спочатку такі дані в компанії вважали виключно непрямими, але більш детальне дослідження підтвердило раніше подану заяву української кіберполіції – винен M.E.Doc. Весь процес було запущено в 10.30 27 червня і до обіду загроза поширилася на компанії по всій Україні. А сталося все після легального оновлення програми.

Загалом вірус виявився не таким "злим", як WCry: тоді постраждало до 300 тисяч комп'ютерів у 150 країнах, зловмисники отримали понад 100 тисяч доларів, щоправда в межах України ця хакерська атака була найбільшою в історії.

Нагадаємо, 27 червня комп’ютерні мережі низки українських підприємств та установ зазнали масштабної кібератаки з 14 години за київським часом. Хакерські атаки здійснюють за допомогою вірусу Petya.А, який використовує недоліки операційних систем і шифрує файли.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ