Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Мінмолодьспорту прокоментували виступ українських шахістів в Росії

Радник міністра молоді та спорту України в ексклюзивному коментарі Гал-інфо, прокоментував виступ українських шахістів в Росії. Міністерство очікує, що Федерація шахів України дасть належну оцінку діям своїх спортсменів, які виступали за російські шахові клуби.

Як зазначив Павло Булгак, Міністерство молоді та спорту виступає категорично проти участі членів національних збірних команд України у комерційних турнірах та інших спортивних заходах на території країни-агресора, які не включені до офіційних календарів міжнародних федерацій з видів спорту. Тобто, не є офіційними чемпіонатами світу, Європи, кубками світу. 

Відповідний наказ від 02.11.2016 № 4132 було ініційовано та підписано Міністром Ігорем Ждановим.

Згідно цього наказу, заборонено планувати та проводити навчально-тренувальні збори національних збірних команд України в Росії.

Також всім українським федераціям з видів спорту рекомендовано утриматися від участі спортивних заходах на території РФ.

Міністерство очікує, що Федерація шахів України дасть належну оцінку діям своїх спортсменів, які виступали за російські шахові клуби.

Нагадаємо, що 11 травня, гравці збірної України з шахів, харків'яни Антон Коробов і Анна Ушеніна, стали чемпіонами Росії у складі клубних команд.

Українські шахісти успішно виступили за російські команди

Ця подія викликала значний резонанс серед українських шанувальників шахів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ