Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Міноборони знайшли, куди прилаштувати скорочених "апаратчиків"

Вивільнених працівників апарату Міністерства оборони можуть працевлаштувати у військових навчальних закладах та науково-дослідних установах. Про це заявив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вивільнений особовий склад апарату буде спрямовано на посилення підрозділів аудиту, фінансових, юридичних. Крім того, передбачається можливість працевлаштування у військових навчальних закладах і науково-дослідних установах", - сказав Руснак.

За його словами, більшість заходів з реформування Міноборони буде проведено у 2016 році і цей процес закінчиться до кінця 2018 року, а до кінця 2020 - реформування Збройних Сил у цілому. Буде оновлено систему управління, систему логістичного забезпечення, систему бойової підготовки, підвищено рівень управління військами, делеговано повноваження і надання більшої самостійності керівникам структурних підрозділів, оптимізовано систему соціальних пільг та гарантій.

"Таким чином, процес реформування Міноборони буде здійснюватися у регламентованому законами та іншими нормативно-правовими актами полі, стане прозорим для громадськості, а також недопустить зниження ефективності Міноборони як центрального органу виконавчої влади", - наголосив перший заступник міністра оборони.

Він також нагадав, що реформування оборонної сфери України відповідно до євроатлантичних стандартів віднесено до ключових пріоритетів зовнішньої і внутрішньої політики держави. Так, на виконання рішення Президента України упродовж 2014-2015 років проведено комплексний огляд сектору безпеки і оборони, за результатами якого підготовлені основні стратегічні документи оборонного планування. Головною метою оборонної реформи є набуття Міністерством оборони, Збройними Силами спроможності щодо ефективного реагування на загрози у воєнній сфері та максимальної сумісності зі збройними силами країн-членів НАТО.

Нагадаємо, учора міністр оборони України Степан Полторак заявив, що чисельність апарату МОУ буде скорочено на 200 осіб.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ