Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Мінську почалося засідання контактної групи

У Мінську розпочалося засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, повідомила прес-секретар представника України в контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Раніше сьогодні в Мінську відбулися зустрічі робочих підгруп з питань безпеки, економічних та гуманітарних аспектів.

21 грудня Оліфер заявила, що на засіданні групи 22 грудня заслухають звіт про звільнення полонених. Також вона повідомила, що планується заслухати звіт представників Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

Сьогоднішня зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську буде останньою в 2015 році, подальша робота контактної групи залежатиме від рішення лідерів країн Нормандської четвірки.

В угрупованні «днр» заявляють, що на останніх цьогоріч переговорах у Мінську контактна група обговорить питання розмінування, обміну полоненими за формулою «всіх на всіх» та економічну безпеку.

Наприкінці жовтня уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що в полоні бойовиків перебувають ще 139 українців і 788 вважаються зниклими безвісти. Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ