Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Мінтрансзв’язку відбулася нарада з питань підготовки аеропортів до Євро-2012

Вчора у Міністерстві транспорту та зв’язку України відбулася нарада з питань підготовки аеропортів до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу – про це повідомляє прес-служба Міністерства.
У нараді взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник, експерти УЄФА з аеропортів Пітер Хемпсон та Кріс Вокден, заступник Міністра транспорту та зв’язку України – Голова Державіаадміністрації Олександр Давидов, заступник Голови Державіаадміністрації – національний експерт з питань підготовки аеропортів до Євро-2012 – Кирило Поліщук, Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, Заступник Міністра Кабінету Міністрів України – директор координаційного бюро з питань підготовки та проведення в Україні Євро-2012 Секретаріату Кабінету Міністрів Ілля Шевляк, а також представники керівництва аеропортів «Бориспіль», «Київ» (Жуляни), «Львів», «Донецьк», «Харків», «Одеса» і «Дніпропетровськ».
За словами Івана Васюника, Уряд України у 2008 році повністю виконує свої фінансові зобов’язання щодо реконструкції аеропортів. «Уряд усвідомлює, що підготовка аеропортів, зокрема терміналів, неможлива без участі приватних інвесторів. Тому Кабінет Міністрів чітко розмежував сфери відповідальності держави та бізнесу в об’єктах аеропортів», – повідомив Віце-прем’єр-міністр.
Представники Державіаадміністрації та аеропортів приймаючих міст Євро-2012 надали детальний звіт щодо виконаної роботи в аеропортах в рамках підготовки до фінальної частини футбольної першості, відзначивши поступовий прогрес процесу будівництва та реконструкції в аеропортах, незважаючи на наявність проблемних питань.
Пітер Хемпсон у свою чергу наголосив, що аеропорти України мають усі можливості взяти участь у фінальній частині Євро-2012, але досі залишається чимало роботи. «Я сподіваюся на конструктивну роботу. УЄФА хоче бачити реальні дії, тому дуже важливо, аби ви зробили усе можливе за цей короткий термін та довели, що відповідаєте поставленим умовам», – зазначив Пітер Хемпсон.
За словами експертів УЄФА, до травня наступного року Союз європейських футбольних асоціацій очікує початку фізичних будівельних робіт в усіх аеропортах України. Також вони повідомили, що Союз європейських футбольних асоціацій складе рейтинг усіх аеропортів Євро-2012 України і Польщі, щоб остаточно визначитися щодо міст проведення футбольного Чемпіонату.
Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс зауважив, що український Уряд разом з місцевими владами спроможний виконати завдання з підготовки - за умови мобілізації зусиль та чіткого контролю за виконавською дисципліною.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ