Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Мін'юсті анонсували реформу пенітенціарної системи

У вересні Кабінет міністрів представить пакет рішень щодо подальшої реформи пенітенціарної системи, повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

За словами голови Мін'юсту, зміни передбачають різні форми мотивації, покращення умов праці, підвищення зарплати та посилення контролю за діями співробітників установ

"Думаю, ми спільно з правоохоронними органами наведемо порядок у цій сфері", – заявив Петренко в ефірі "5 каналу" ввечері у вівторок, 29 серпня.

Крім того, міністр підкреслив, що перебування в СІЗО чи місцях позбавлення волі не повинно супроводжуватися тортурами і знущаннями над заарештованими та засудженими.

Реформа також передбачає комплекс заходів щодо ресоціалізації засуджених.

"Буде прийнято ряд рішень щодо роботи центрів пробації. Зараз вже відкрито 12 таких центрів по всій країні", – уточнив глава Мін'юсту.

Психологи працюватимуть, у першу чергу, із засудженими, які вчинили злочин вперывые, з неповнолітніми, з жінками, з не дуже небезпечними особами.

Петренко також висловив упевненість, що всі особи, винні в побитті в Одеському СІЗО, повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності. За словами міністра, велика частина цих осіб і керівників зараз відсторонені від посад, проводиться службове розслідування.

Як повідомлялося, 17 серпня, на території Одеського СІЗО сталося резонансне вбивство співробітниці. За версією слідства, 39-річний арештант вбив і розчленував жінку-інспектора. Зловмисник раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за ст. 187 (розбій) та 115 (умисне вбивство) КК України.

Згідно з даними прокуратури Одеської області, заарештований практично безконтрольно проживав не в камері, а в господарському блоці, куди він і заманив співробітницю установи. Начальника СІЗО відсторонили від служби на час розслідування.

Після вбивства інспектора почалося жорстоке побиття осіб, які утримуються під вартою. При цьому обшуки проводилися не у всіх камерах і навіть не у всіх корпусах. До деяких місць утримання ув'язнених взагалі не заходили і не перевіряли дотримання режиму. Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом тортур та службового підроблення.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ