Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській міській раді незаконно продовжили договір із перевізниками, - юрист

Сьогодні, 30 червня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради ухвалили рішення "Про забезпечення безперебійного надання послуг з перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами загального користування". Водночас у коментарі Гал-інфо юрист Анна Мацюк пояснила, що виконком не мав законного права приймати таке рішення, оскільки на конкурсі щодо двох перевізників не було ухвалено жодного рішення.

Питання "Про забезпечення безперебійного надання послуг з перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами загального користування" було останнім у переліку додаткових питань, що їх розглянув виконком. При цьому члени виконавчого комітету та міського голови Львова Андрія Садового проголосували за нього без будь-яких обговорень та дуже швидко.

На засідання виконкому були активісти. Вони  мали намір висловити свою позицію щодо цього питання, але Андрій Садовий не дозволив будь-які обговорення. Своєю чергою в.о. керівника управління транспорту ЛМР Олег Партика не захотів коментувати цю ситуацію журналістам і просто втік із зали.

Нагадаємо, у травні цього року відбувся конкурс на продовження обслуговування перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами загального користування. Сьогодні, 30 червня, закінчується дія попередніх договорів з перевізниками. У конкурсі взяли участь чотири підприємства: комунальне підприємство «АТП-1», приватні перевізники «Фіакр-Львів», «Міра і К», «АТП-14630». 

Щодо ЛКП «АТП-1» та «Фіакра-Львів» не було прийнято жодного рішення. «Міра і К», «АТП-14630» отримали позитивні рішення та договори з продовження обслуговування перевезення.

За словами Анни Мацюк, цей конкурс відбувся із грубим порушенням. Окрім того, виконавчий комітет не має таких повноважень, щоб приймати схожі рішення, оскільки цьому по закону має передувати проведення повноцінного конкурсу. Також договір про продовження обслуговуванню має бути підписаний управлінням транспорту ЛМР, а не ухвалений на засіданні виконавчого комітету.

"Зараз виходить ситуація, що комунальне підприємство «АТП-1», чиї документи нещодавно вилучила прокуратура - через численні порушення, обслуговуватиме маршрути приватного перевізника «Фіакр-Львів», а це є неправильно та незаконно", - зазначила Анни Мацюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ