Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У міській раді Львова поділили дітей на правильних і неправильних

Майже дві тисячі місць у садочках Львова заповнені дітьми, які вже досягнули шкільного віку, а також дітьми з наближених до міста районів. У зв'язку з цим для львівських дошкільнят виникає нестача місць. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«На сьогоднішній день ми маємо 1 тис. дітей, які виховуються в наших садках і не є мешканцями Львова, тобто з навколишніх сіл біля Львова. Окрім того ми маємо ще одну доволі гостру проблему, це є 1 тис. дітей, яких батьки не віддали до першого класу у цьому навчальному році. Тобто, дітям виповнилося 6 років, але батьки виявили бажання залишити на повторний рік у дошкільних навчальних закладах. Це є 2 тис. дітей, які, фактично, могли би  вивільнити місця для дітей, яким виповнилося 3 роки»,- зазначила Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

«Дітей треба любити всіх, які вони є. І діти мають право бути в садочках, треба більше працювати з районними радами, з навколишніми селами, щоб вони в себе будували садочки. Тому, що в нас навколо Львова є достатньо небідні населені пункти, які не витрачають кошти на будівництво садочків, а батьки дітей везуть до Львова. Тому, треба з ними почати більш системну роботу, щоб вони інвестували кошти. Ми ж не можемо забезпечити всю область. Ми розуміємо, що Львові має серце дуже велике, ми всіх любимо, шануємо, але цю роботу треба почати робити.

Якщо в школах проблем немає, якщо дійсно 1 тис. дітей не пішли в перший клас, а залишилися в садочках, значить, 1 тис. дітей не змогли піти в садочки. А що таке тисяча місць в садочках – це треба збудувати 6-7 садочків.  Це шалені кошти, ми, на превеликий жаль, не зможемо це передбачити в бюджеті. Ми собі поставили за мету відновити  все що є, підтримати приватні садочки і таким чином мінімізувати чергу і дати максимальну можливість батькам працювати, щоб діти були в садочках»,- наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Додамо, що цього року з 1 вересня у Львові у садочках не знайшлося місця для 3 800 дітей. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ