Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У містах України курсує 26,2% вживаного електротранспорту

Рухомий склад ЛКП «Львівелектротранс» потребує негайного оновлення та підвищення якості технічного складу. Найефективніший спосіб – це закупівля вживаних трамваїв, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

З цією метою підприємство вивчається досвід Європи і досвід України щодо використання вживаних трамваїв. Згідно отриманих даних, у містах України курсує 26,2% вживаного електротранспорту, а саме 22,8% - це тролейбуси і 29,6% - трамваї. Найбільше вживаних трамваїв курсує на вулицях Вінниці – 78,7%. Найбільше вживаних тролейбусів у Миколаєві – 54,1%.

«Ми провели аналіз простоїв та технічних поломок рухомого складу «Львівелектротранс». Він показує, що підприємство потребує негайного оновлення рухомого складу і підвищенню якості технічного складу. Найефективніший спосіб – це закупівля вживаних трамваїв, у доброму стані, після заміни електро-частини. Один такий трамвай з доставкою сюди і розмитненням може коштувати до 1 млн. грн. Тоді за 50 трамваїв ми мали б заплатити 50 млн. грн. На сьогодні це найшвидший і найдешевший шлях», - розповів Андрій Білий, заступник директора ЛКП «Львівелектротранс», радник міського голови.

За його словами, варіант придбання вживаного електротранспорту має підтримку серед фахівців транспортної галузі та депутатського корпуси ЛМР. Тому зараз вивчається досвід Європи і досвід використання вживаних трамваїв іншими містами України. Зокрема у містах України курсує 26,2% вживаного електротранспорту, а саме 22,8% - це тролейбуси і 29,6% - трамваї. Найбільше вживаних трамваїв курсує на вулицях Вінниці – 78,7%. Найбільше вживаних тролейбусів у Миколаєві – 54,1%.

0

Львівська міська рада
 Новини
 Місто
 Транспорт

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ