Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Молдові затримали українців, які приїхали "визволити" з в'язниці друга

Молдавські правоохоронні органи поінформували Посольство України в Молдові про затримання кількох українських громадян, причетних до безпорядків біля будівлі суду Центрального сектору молдавської столиці, - Укрінформ.

За інформацією молдавських ЗМІ, у понеділок, 2 жовтня, з Одеси в Кишинів прибула група українських громадян (30 осіб) з метою звільнення з в'язниці свого друга, який раніше був засуджений молдавським судом до тюремного ув'язнення за вбивство. 

Як зазначають ЗМІ, завдяки вердикту Конституційного суду засудженого до ув'язнення громадянина України Владислава Дашка передбачалося звільнити, для чого його ескортували з в'язниці до суду Центрального сектору Кишинева. Під час прибуття поліцейського ескорту до будівлі суду машину поліцейських заблокували громадяни, які прибули з Одеси, намагаючись звільнити свого приятеля. Очевидці події зняли інцидент на камеру мобільного телефону.

З метою безпеки до будівлі суду були направлено додаткові сили правоохоронних органів. Між поліцейськими і українськими громадянами почалася бійка.

Журналісти повідомляють про п'ятеро затриманих: всіх їх доставлено до поліцейського відділення. Їм пред'явлено звинувачення в порушенні громадського порядку і перешкоді представникам поліції у виконанні своїх службових обов'язків. Кожному із затриманих загрожує грошовий штраф у розмірі трохи більше 100 євро, до 60 годин громадської праці, або затримання на строк 15 діб.

Молдавські журналісти відзначають, що під час судового засідання слідчі прокуратури представили докази вини Дашка у новій кримінальній справі, і його знову затримали.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ