Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У МОН назвали найпопулярніші спеціальності серед цьогорічних абітурієнтів

Під час цьогорічної вступної кампанії найбільш популярними серед вступників до вишів були спеціальності «Філологія», «Право» та «Менеджмент». На ці спеціальності було подано найбільшу кількість заяв абітурієнтів під час вступної кампанії, - Освіта.ua.

Також серед лідерів «Медицина», «Комп’ютерні науки», «Туризм», «Середня освіта», «Психологія» і «Економіка» та «Інженерія програмного забезпечення».

За словами директора департаменту вищої освіти МОН Олега Шарова, традиційно такі спеціальності як «Право», «Менеджмент», «Туризм» і «Економіка» залишаються одними із найбільш популярних у абітурієнтів навіть при тому, що вони не затребувані на ринку праці.

«При цьому високі щаблі у рейтингу займають й потрібні економіці спеціальності, такі як «Комп’ютерні науки» та «Інженерія програмного забезпечення», - зазначає директор департаменту.

Найменш затребуваними цього року виявилися такі спеціальності, як«Богослов’я» та «Гідроенергетика».

«На жаль, серед найменш популярних спеціальностей залишаються й ті, які зараз потрібні на ринку праці, наприклад, спеціальність «Атомна енергетика», - пояснив Шаров.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ